Health Coaching

Το να έχουμε έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής μπορεί να αποτελεί πρόκληση, ειδικά αν είστε πολυάσχολοι, έχετε μια απαιτητική καριέρα, οικογένεια και πολύ ενεργή κοινωνική ζωή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατορθωτό.

 

Μαζί θα βρούμε ρεαλιστικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τους στόχους υγείας και ευεξίας, τους οποίους έχετε θέσει και θα νιώσετε ο καλύτερος εαυτό σας. Θα μάθετε να ακούτε το σώμα σας, να ανακαλύπτετε καινούργια υγιεινά φαγητά που μπορείτε να απολαμβάνετε χωρίς τύψεις και να “χτίζετε” νέες θετικές συνήθειες που απολαμβάνετε, σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σας χαρίζουν περισσότερη ενέργεια! 

 

Η προσέγγισή μου όσον αφορά στην υγεία και τη διατροφή είναι ολιστική, το οποίο σημαίνει ότι παρατηρώ πώς συνδέονται όλοι οι τομείς της ζωής σας μεταξύ τους. Μήπως το άγχος στην εργασία σας ή στις σχέσεις σας σας κάνει να τρώτε περισσότερο; Μήπως η έλλειψη ύπνου ή χαμηλή ενέργεια σας αποτρέπει να ασκηθείτε; Δουλεύοντας μαζί, θα παρατηρήσουμε πώς όλοι οι τομείς της ζωής σας επηρεάζουν την υγεία σας στο σύνολό της και θα βρούμε πρακτικές λύσεις με μόνιμα αποτελέσματα.

 

Αντί να επικεντρωθούμε σε θερμίδες και λίστες με "απαγορευμένα" τρόφιμα και να σας υπαγορεύσω δίαιτες και αυστηρά προγράμματα γυμναστικής, στόχος μου είναι να διερευνήσουμε γιατί μερικά τρόφιμα σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα από άλλα και πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις προς όφελός σας. Θα μιλήσουμε μαζί για πληθώρα υγιεινών τροφών και θα βρούμε δημιουργικούς και απολαυστικούς τρόπους να κάνετε τα γεύματά σας πλούσια σε θρεπτική αξία και εύκολα στην παρασκευή τους, ώστε να μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

 

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε:

Integrative Nutrition Plate

Το Integrative Nutrition Plate τονίζει τη σημασία των τοπικών και

βιολογικών προϊόντων, δημητριακών ολικής αλέσεως, πρωτεϊνών

υψηλής ποιότητας, φυτικών λιπαρών και του νερού. Σου δείχνει πώς

είναι ένα υγιεινό πιάτο σε ένα ισορροπημένο γεύμα και τονίζει τη

σημασία στις αναλογίες και την ποσότητα. Για να ολοκληρωθεί η

εικόνα, το πιάτο είναι περιτριγυρισμένο με παράγοντες του τρόπου

ζωής που δημιουργούν τη βέλτιστη υγεία: τις σχέσεις, την καριέρα,

τη σωματική δραστηριότητα και την πνευματικότητα. Θα σου

παρουσιάσω μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη και

θα σου διδάξω πώς να αναγνωρίζεις τι είναι πιο υγιεινό για το δικό σου μοναδικό σώμα!

Primary Food

Είναι εύκολο να παραβλέψουμε όλα αυτά που συμβάλλουν στην αίσθηση της ολοκλήρωσης και της ευτυχίας. Δεν είναι μόνο η διατροφή που επηρεάζει την υγεία μας, αλλά και όλοι οι άλλοι παράγοντες της καθημερινής μας ζωής. Υγιείς σχέσεις, μια καριέρα που σε γεμίζει, τακτική σωματική άσκηση, και μια πνευματική συνείδηση είναι απαραίτητες μορφές διατροφής. Όταν αυτοί οι πρωτογενείς παράγoντες είναι ισορροπημένοι, το τι τρώς γίνεται δευτεροβάθμιο. Θα σε υποστηρίξω στην επίτευξη όλων των στόχων σου, από την κατανάλωση των σωστών τροφίμων για το σώμα σου μέχρι το να ζείς μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη υγεία.

Crowding Out

Πολλοί διατροφολόγοι δίνουν στους πελάτες τους ολόκληρες λίστες με τρόφιμα να αποφεύγουν και με τρόφιμα που μπορούν να καταναλώσουν, το οποίο εξηγεί γιατί τόσοι άνθρωποι αποφεύγουν να ασχοληθούν τη διατροφή τους. Η προσέγγισή μου είναι διαφορετική - με την κατανάλωση τροφών που είναι καλές για εσένα, θα έχεις φυσικά λιγότερη όρεξη και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα χωρίς να στερείσαι.  Με απλά λόγια, θα εξαλείψεις τα ανθυγιεινά τρόφιμα από τη διατροφή σου χωρίς πίεση. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να συμβεί αυτό, αλλά εγώ θα σε στηρίξω στην πορεία.

Bio-Individuality

Η έννοια της Εξατομίκευσης μας διδάσκει ότι ο καθένας μας έχει μοναδικές ανάγκες διατροφής και τρόπου ζωής. Κάτι που είναι θρεπτικό και υγιεινό για κάποιον μπορεί να είναι "δηλητήριο" για κάποιον άλλο, και γι 'αυτό οι δίαιτες τείνουν να αποτυγχάνουν μακροπρόθεσμα. Βασιζόμενη στην αρχή της εξατομίκευσης, εγώ θα σε υποστηρίξω ώστε να κάνεις θετικές αλλαγές που βασίζονται στις μοναδικές σου ανάγκες, τον τρόπο ζωής, τις προτιμήσεις και το ιστορικό σου.

"Wonderful living by... wonderful Eleana, θα προσέθετα εγώ. Εξαιρετική coach σε θέματα διατροφής, ως τρόπο ζωής. Εκτός από το ότι σε εμπνέει όχι μονο με αυτά που σου λέει, αλλά και με τον τρόπο ζωής που κάνει η ίδια, σου προσφέρει και την πολυπόθητη ολιστική προσέγγιση γύρω απο τη διατροφή. Τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, βλέπεις με άλλη προοπτική τη διατροφή, σε συνδυασμό με την ψυχολογία και διάφορους τομείς της ζωής σου! Σπας στερεότυπα, βγαίνεις εξω απο τη ζώνη ασφαλείας σου και εμπνέεσαι για να ξεκινήσεις ενα ταξίδι στην υγιεινή διατροφή. Ό,τι καλύτερο! "

~ Δέσποινα Γ.

Σαν Σύμβουλος Ολιστικής Υγείας και Διατροφής (Holistic Health Coach) ο ρόλος μου είναι να σας ενθαρρύνω και σας παρέχω τη στήριξη και καθοδήγηση που χρειάζεστε καθώς θέτετε στόχους και κάνετε ουσιαστικές αλλαγές που βελτιώνουν την υγεία και την ευτυχία σας.

 

Στις συνεδρίες μας θα σας ακούσω προσεκτικά και θα διερευνήσουμε τι λειτουργεί πραγματικά για εσάς, μέσα από τον κόσμο τόσων αντιφατικών συμβουλών διατροφής και υγείας. 


 

Μαζί θα:

  • Δημιουργήσουμε το προσωπικό σας σχεδιάγραμμα

  • Αποκρυπτογραφήσουμε τις μοναδικές ανάγκες του σώματός σας

  • Θέσουμε τους προσωπικούς σας στόχους και θα συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε δια-βίου αλλαγές

Τι περιλαμβάνεται:

  • Δύο συνεδρίες διάρκειας 60 λεπτών κάθε μήνα

  • Υποστήριξη μέσω email μεταξύ συνεδριών

  • Απλές υγιεινές συνταγές

  • Πληροφορίες και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους στόχους σας

©2019 Wonderful Living by Eleana Kanellou. All Rights Reserved.