Health Coaching

Η προσέγγισή μου όσον αφορά στην υγεία και τη διατροφή είναι ολιστική, το οποίο σημαίνει ότι παρατηρώ πώς συνδέονται όλοι οι τομείς της ζωής σου μεταξύ τους. Μήπως το άγχος στην εργασία σου ή στις σχέσεις σου να σε κάνει να τρώς περισσότερο; Μήπως η έλλειψη ύπνου ή χαμηλής ενέργειας σε αποτρέπει να ασκηθείς; Δουλεύοντας μαζί, θα παρατηρήσουμε πώς όλοι οι τομείς της ζωής σου επηρεάζουν την υγεία σου στο σύνολό της.

 

Δουλεύω με τους πελάτες μου για να έρθουν σε επαφή με τις ανάγκες του σώματός τους, επειδή καταλαβαίνω ότι η ζωή συμβαίνει και οι ανάγκες σου αλλάζουν. Θέλω να σε εξοπλίσω με τα εφόδια που χρειάζεσαι για να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό σου σε κάθε δεδομένη περίσταση. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι απολύτως ικανός να πάρει τις σωστές αποφάσεις ως ειδικός του εαυτού του και όχι με βάση το τελευταίο άρθρο κάποιου περιοδικού ή βιβλίου διατροφής.

 

Ας ορίσουμε τι εκτιμάς περισσότερο στη ζωή σου. Με βάση αυτά θα θέσουμε συγκεκριμένους στόχους που θα σε φέρουν πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύεσαι. Ως σύμβουλος σου, δεν θα υπαγορεύσω δίαιτες και αυστηρά προγράμματα γυμναστικής, αλλά μαζί θα διερευνήσουμε γιατί μερικά τρόφιμα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα από άλλα και πώς να χρησιμοποιείς αυτές τις γνώσεις προς όφελος σου. Μαζί θα θέσουμε στόχους για την υγεία σου σε λογικά χρονικά πλαίσια, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο το τι προσπαθείς να πετύχεις.

Δες παρακάτω μερικές ιδέες πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε:

Integrative Nutrition Plate

Το Integrative Nutrition Plate τονίζει τη σημασία των τοπικών και

βιολογικών προϊόντων, δημητριακών ολικής αλέσεως, πρωτεϊνών

υψηλής ποιότητας, φυτικών λιπαρών και του νερού. Σου δείχνει πώς

είναι ένα υγιεινό πιάτο σε ένα ισορροπημένο γεύμα και τονίζει τη

σημασία στις αναλογίες και την ποσότητα. Για να ολοκληρωθεί η

εικόνα, το πιάτο είναι περιτριγυρισμένο με παράγοντες του τρόπου

ζωής που δημιουργούν τη βέλτιστη υγεία: τις σχέσεις, την καριέρα,

τη σωματική δραστηριότητα και την πνευματικότητα. Θα σου

παρουσιάσω μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη και

θα σου διδάξω πώς να αναγνωρίζεις τι είναι πιο υγιεινό για το δικό σου μοναδικό σώμα!

Primary Food

Είναι εύκολο να παραβλέψουμε όλα αυτά που συμβάλλουν στην αίσθηση της ολοκλήρωσης και της ευτυχίας. Δεν είναι μόνο η διατροφή που επηρεάζει την υγεία μας, αλλά και όλοι οι άλλοι παράγοντες της καθημερινής μας ζωής. Υγιείς σχέσεις, μια καριέρα που σε γεμίζει, τακτική σωματική άσκηση, και μια πνευματική συνείδηση είναι απαραίτητες μορφές διατροφής. Όταν αυτοί οι πρωτογενείς παράγoντες είναι ισορροπημένοι, το τι τρώς γίνεται δευτεροβάθμιο. Θα σε υποστηρίξω στην επίτευξη όλων των στόχων σου, από την κατανάλωση των σωστών τροφίμων για το σώμα σου μέχρι το να ζείς μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη υγεία.

Crowding Out

Πολλοί διατροφολόγοι δίνουν στους πελάτες τους ολόκληρες λίστες με τρόφιμα να αποφεύγουν και με τρόφιμα που μπορούν να καταναλώσουν, το οποίο εξηγεί γιατί τόσοι άνθρωποι αποφεύγουν να ασχοληθούν τη διατροφή τους. Η προσέγγισή μου είναι διαφορετική - με την κατανάλωση τροφών που είναι καλές για εσένα, θα έχεις φυσικά λιγότερη όρεξη και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα. Με απλά λόγια, θα εξαλείψεις τα ανθυγιεινά τρόφιμα από τη διατροφή σου χωρίς πίεση. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να συμβεί αυτό, αλλά εγώ θα σε στηρίξω στην πορεία.

Bio-Individuality

Η έννοια της Εξατομίκευσης μας διδάσκει ότι ο καθένας μας έχει μοναδικές ανάγκες διατροφής και τρόπου ζωής. Κάτι που είναι θρεπτικό και υγιεινό για κάποιον μπορεί να είναι "δηλητήριο" για κάποιον άλλο, και γι 'αυτό οι δίαιτες τείνουν να αποτυγχάνουν μακροπρόθεσμα. Βασιζόμενη στην αρχή της εξατομίκευσης, εγώ θα σε υποστηρίξω ώστε να κάνεις θετικές αλλαγές που βασίζονται στις μοναδικές σου ανάγκες, τον τρόπο ζωής, τις προτιμήσεις και το ιστορικό σου.

Το να είμαστε υγιείς, δε χρειάζεται να είναι δύσκολο...

Σαν Σύμβουλος Ολιστικής Υγείας και Διατροφής (Holistic Health Coach) ο ρόλος μου είναι να σε ενθαρρύνω και σου παρέχω τη στήριξη και καθοδήγηση που χρειάζεσαι καθώς θέτεις στόχους και κάνεις ουσιαστικές αλλαγές που βελτιώνουν την υγεία και την ευτυχία σου.

 

Στις συνεδρίες μας θα σε ακούσω προσεκτικά και θα διερευνήσουμε τι λειτουργεί πραγματικά για εσένα, μέσα από τον κόσμο τόσων αντιφατικών συμβουλών διατροφής και υγείας. 


 

Μαζί θα:

  • Δημιουργήσουμε το προσωπικό σου σχεδιάγραμμα

  • Αποκρυπτογραφήσουμε τις μοναδικές ανάγκες του σώματός σου

  • Θέσουμε τους προσωπικούς σου στόχους και θα συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε δια-βίου αλλαγές

Τι περιλαμβάνεται:

  • Δύο συνεδρίες διάρκειας 60 λεπτών κάθε μήνα

  • Υποστήριξη μέσω email μεταξύ συνεδριών

  • Απλές υγιεινές συνταγές

  • Πληροφορίες και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους στόχους σας

©2019 Wonderful Living by Eleana Kanellou. All Rights Reserved.